Om SoGC

Vilka är vi

SoGC är en ideell förening med stort intresse för spel, vi som är med har alltid sysslat med spel och kommer troligen alltid att göra det.

Varje år under sommaren arrangerar vi ett konvent i Osby, här träffas våra medlemmar för att ta del av en helg med roliga arrangemang och framförallt träffas och umgås. Nu när folk blir mer och mer virituella så träffas man inte lika ofta längre. Därför är ett konvent det perfekta tillfället.

Mellan konventen så har vi inte så många fysiska träffar, utan vi förlitar oss på att spela tillsammans online. Därför arrangerar vi turneringar, och spelkvällar så ofta som möjligt. För att se vad vi har för speltillfällen så kan du kolla i vår kalender längst upp på sidan.

Historia

2007 så föddes en idé om att det saknas ett schysst LAN i Osby. Vi hade en spelförening och konvent dock var inte alla helt nöjda med att bara spel traditionella analoga spel. Oliver ”Lyzio” Sundström drog ihop ett gäng och starta med fyra andra, varav ett par från Osby Rollspelsklubb, SoGC. SoGC står för Society of Gaming Culture, men det är sällan vi säger något annat än sogc.

Oliver ”Lyzio” Sundström, Mikael ”CommanderSwe” Nelson, Robin Hellborg, Andre Chiesa och Stefan Nord utgjorde den första styrelsen. Sedan dess har vi fortsatt vårt engagemang med att hålla igång Lan och Konvent tillsammans i byn.

Med åren så gick spelengagemanget ner och Osby Rollspelsklubb gick ihop med sogc. Detta blev mer praktiskt och föreningen blev nu med en lokal. Denna lokal har vi haft fram tills 2016 då vi beslutade att vi inte har fysisk aktivitet nog att uppehålla en lokal för andra föreningar.

Däremot så är vårt engagemang inte mindre än tidigare, vi har bara flyttat det från fysiska träffar till virituella.

 

Stödj föreningen

Vill du hjälpa föreningen, kanske genom att sponsra oss med pengar så att vi har råd att göra allt det vi vill för ungdomarna som älskar spel i Osby? Då kan du swisha direkt till oss, skanna bara koden.

Föreningen Sänder! Klicka för att titta
Just nu är det ingen som sänder.
Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

För att ha full koll på vad som händer så kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev, genom att göra det får du alltid den senaste informationen och är med när något på gång.

Vi skickar inte ut speciellt många nyhetsbrev, men vi försöka skicka ett vart annan månad för att det ska finnas information om vad som händer, vad som har hänt och eventuell ställning i en pågående turnering om vi har en sådan.

Du får nu full tillgång till nyheter från föreningen.

Share This